Persbericht Evensong

Evensong in de ‘Broerekerk’ te Bolsward

Zondag 18 september 2022, 

aanvang: 19.00 uur

Voorganger: Aaltje van der Honing

Persbericht Con Amore Musica zingt Evensong in de Broerekerk op 18 september

Op 18 september zingt Con Amore Musica in de Broerekerk van Bolsward. Con Amore Musica verzorgt dan samen met organist Fedde Tuinstra en predikant mevrouw Aaltsje van der Honing een zogenaamde Evensong. Een Evensong is een avonddienst zoals die in de vele Engelse kathedralen al eeuwen wordt gebezigd en is eigenlijk gebaseerd op de avonddienst zoals die in veel kloosters rond het einde van de middag, begin van de avond werd gehouden. In die zin keert de Broerekerk even in zijn oorspronkelijke functie als kloosterkerk terug.

Bij een Evensong heeft koorzang een prominente plek. Zo ook in de Evensong van 18 september waarin het koor naast de liederen ook een Magnificat en Nunc dimittis uitvoert, in dit geval die van de in Wales geboren Engelse componist Richard Francis. Het koor zal worden begeleid met een harmonium, immers het orgel dat ooit in de Broerekerk stond is tijdens de brand van 1980 verloren gegaan.

Verder zingt het koor twee a capella werken van Ola Gjeilo (Ubi caritas) en Waldemar Ahlén (Sommarpsalm) .

En natuurlijk mag de Jûnbea (avondgebed) van Gyspert Japikx niet ontbreken. Voor deze gelegenheid in de versie zoals die in het nieuwe Fryske Lieteboek staat.

Naast koorzang is ruimte voor samenzang.

Het geheel duurt circa 45 minuten.

Zondag 18 september 19.00 uur Broerekerk Bolsward

Evensong door:

Con Amore Musica o.l.v. Gerben van der Veen

Harmonium: Fedde Tuinstra

Predikant: Aaltsje van der Honing

Gratis toegang, collecte bij de uitgang.